Kategoriarkiv: Ukategorisert

Ny hund

Beri kan ikke brukes i avl, og det synes jeg er trist. Så da søsteren hennes skulle ha kull med en bra hannhund spurte jeg om en av valpene kunne få komme hit. Det var greit og i vinter kom Binka hit. Jeg har nå for tiden tre hunder, Melian er fortsatt med til tross for hofter med E-diagnose.

Binka ser ut til å bli en stor tispe, hun er like stor som de andre to 9 mnd gammel. Har nå begynt å ha henne med på kortere fjellturer. Utstilling har vi ikke fått prøvd siden korona hittil har satt en stopper for det vi har kunnet stilt på, men håper det ordner seg.

Beri, Binka og Melian på posten ved Lomtjønna
Binka ser ut over Sognesjøen
Beri og Binka på Engesetstølen
Badeliv ved stølen

Turliv

Jeg har begynt på prosjektet «Få Hege og hundene i form» i vinter. I tillegg til de vanlige morgen og kveldsturene har vi prøvd å få til en tur midt på dagen også. Det er mye snø i år, så jeg har investert i truger for å kunne gå litt i terrenget også. Det var uventet enkelt og ganske morsomt. Jeg er ikke spesielt glad i å gå på ski og trugene gjør at jeg holder ganske passe tempo for hundene også.
Her kommer litt bilder fra vinterens turer så langt:

Ytst Taklestølen
Ytst Taklestølen
Berekletten i "snøstorm"
Berekletten i «snøstorm»
Engesetstølen
Engesetstølen
Melian i fint trav
Melian i fint trav

Beri på bøen
Beri på bøen

Beri
Beri

Berethil Melle Dulcior "Beri"
Berethil Melle Dulcior «Beri»

Melian
Melian

Utstilling

Tok Beri med på Nordhordland hundeklubbs utstilling i februar 2018. Det gikk strålende! Hun vant juniorklassen (best av 4) med Excellent og ck. Kritikken var strålende. I beste tispeklasse vant hun også og fikk dermed sitt første cert! Hurra!!

Her er to bilder fra dagen:

Bir Linus Linde-Man av Sennelio, Bim Berethil Melle Dulcior
Bir Linus Linde-Man av Sennelio, Bim Berethil Melle Dulcior

Fin dame med premiene sine
Fin dame med premiene sine

Ny hund

De som har fulgt med meg på Facebook har observert bilder av valp der.. Berethil Melle Dulcior kom hit i midten av mars og har begynt å finne seg godt til rette. Hun har virkelig blitt perlevenn med katten Zultan, de leker masse! Melian er litt mer reservert, men begynner å la seg rive litt med nå.

tn_Tari1BIG
Lett forkavet og veldig fornøyd eier med gruppevinneren

Palmehelgen var vi på valpeshow i Rogaland og det lille vidunderet slo til med å bli best i gruppe 2 den ene dagen!

Oppdatering

Det er lenge siden jeg har skrevet noe her. Jeg har vært lite på utstillinger siden de to hundene jeg har hatt har hatt tendenser til buhundhale og når utstillinger er såpass dyrt både å reise til og melde på har jeg droppet det siden resultatet var gitt. Det er ikke alltid så lett for dommeren å se at hunden har gode sider ellers når den har en så synlig feil. Tari har fått ck hos dommer som så annet enn halen, men det var et unntakstilfelle.

Melian er fortsatt en aktiv og livlig hund. Har ikke fortalt henne at hun egentlig burde vært invalid med E-hofter med store forkalkninger så hun er fortsatt den raskeste berneren jeg har hatt og elsker å løpe.

Tari og Melian på Søtekollen 24/10
Tari og Melian på Søtekollen 24/10

Tari er ikke her lenger. Hun ble akutt syk i en alder av drøyt 4 år. Jeg tenkte først på borellia, men fikk ingen effekt av behandlingen mot dette. Samtidig begynte hun å drikke uvanlig mye og fikk hevelser i hode og bein. En undersøkelse på en smådyrklinikk første til sannsynlig diagnose lymfosarkom, og hun ble avlivet et par dager senere (12/11). Melian synes det er litt rart å være eneste hund og er litt stresset fortsatt, men jeg regner med at det går seg til med litt ekstra oppmerksomhet. Etterhvert håper jeg å skaffe henne en egnet samboer.

Tari 11/11
Tari 11/11

Tari 11/11
Tari 11/11

Tari og Zultan 10/11
Tari og Zultan 10/11

Tari og Zultan 10/11
Tari og Zultan 10/11

Avslutning av vandringen for i år.

Neste dag hadde vi en rolig dag. Vi ruslet forbi Eidsvoll kirke på vei til toget. Der var det en milestein. Tari gikk med sokk på den vonde labben

20140726_104125Tok toget til Otta for å hente bilen med lang pause på Hamar for togbytte. Reisen til Otta gikk greit selv om det ikke er spesielt enkelt for en person å ha med to såpass store hunder på et tog. Vi overnattet på Steinvik camping, jeg i telt og hundene i bilen. Søndagen var jeg på messe i St Torfinn menighet i Hamar. Etterpå kjørte vi til Johannesgården og overnattet der til mandagen.

Mandag var jeg med på olsokarrangement i Hamar. Først var jeg med på en pilegrimsvandring hvor vandringslederen leste tekster fra livet til St Olav. Etterpå var det økumenisk gudstjeneste i domkirkeruinene etterfulgt av foredrag med Gunnar Danbolt om St Olav og konsert i Hamardomen (domkirkeruinene). Så gikk vi over til olsokvaken. Det var tidebønner hver hele time frem tom kl 6. Hver «økt»  tok ca 20 minutter. Vi hadde med soveposer og liggeunderlag så det ble tid til en liten lur mellom hver tidebønn men allverdens til søvn ble det ikke. Etter Laudes var det felles frokost og tid for en lang tur vestover over fjellene.

20140729_063438

Neste år håper jeg å ta opp vandringen fra Eidsvoll. Er foreløpig usikker på om det blir med eller uten hunder. Det var kjekt å ha selskap på turen men litt verre med overnatting. Den dagen jeg gikk alene passerte jeg også beitemarker med klyveled og skilt om hundeforbud og det vil være frustrerende å måtte ha mange omveier pga det. Foreløpig har jeg vel mest lyst til å gå neste år uten hunder og heller ta dem med igjen siste året når jeg skal over Dovre.

3.vandredag Arteid – Eidsvoll

Hundene fikk haik rett etter at vi hadde forlatt herberget. Tusen takk, Vigdis! Hadde ikke kunnet gjennomført dagen uten.  Fikk også lettet ryggsekken noe siden jeg visste at jeg hadde langt å gå.
Så bar det nordover forbi Ullensaker kirke. Leden var forsøkt lagt langs mindre veier og den var også delvis ikke langs vei.

image
Så faktisk et rådyr i skogkanten da jeg vandret i åkerkanten her. Ellers var jeg svært glad for guideboken min. Hadde ikke klart å følge leden uten den og de gule pilene.
image
Ellers ble det en lang dag. Gikk forbi Gardermoen. Det var vel den eneste perioden hvor jeg mistet merkingen helt. Gikk tom for vann og fikk fylt 2 nye liter på Camelbacken.  Det var fortsatt varmt og mye sol og etterhvert begynte jeg å innse at jeg trengte solkrem… (fikk tak i på bensinstasjon før Råholt) Like etter passerte jeg for første gang en matbutikk så proviant for kvelden ble innkjøpt. Var innom Eidsvollsbygningen og fikk stemplet passet mitt.
image
Siste strekket føltes superlangt.
image
Gikk tom for vann igjen og tenkte jeg kunne klare meg uten men ble etterhvert så tørst at jeg fikk fylt vannposen igjen. Likevel var det tungt og jeg ble glad da hun som var pilegrimsansvarlig stod lar med bil i krysset før herberget for å hjelpe meg for å hente hundene. Det var fort gjort og det ble en svært lat kveld. (Var ute og gikk ca 11 timer, skritttelleren påstod at jeg nærmet meg 60000 skritt og jeg tror etappen var ca 35km)

2.vandredag Olavsgaard – Arteid gård

Jeg merket på hundene i går at de var slitne og de var ikke spesielt interesserte i kveldstur. I morges var Tari enda mindre villig til å gå så jeg halverte innholdet i kløven hennes og håpet at hun ville kvikne til når hun fikk beveget seg litt. Det gjorde hun ikke så jeg innså at jeg måtte finne andre løsninger enn å gå. Jeg fikk hjelp av en hyggelig famile som bestilte drosje til meg slik at jeg kom frem hit til Arteid gård hvor jeg hadde planlagt overnatting. Her har vi hatt en skikkelig lat dag. Har funnet ut at Tari rett og slett er blitt skikkelig sårbeint, hun har en blemme under ene forpoten og sannsynligvis noe tilsvarende under den andre også for hun er mer halt der. Sukk! For hundenes del ender derfor årets pilegrimsprosjekt nå. Jeg får hjelp til å få dem nærmere Eidsvoll i morgen, den etappen går jeg alene. Lørdag drar vi for å hente bilen og så får vi med oss olsokfeiringen på Hamar før vi drar hjem. Jeg tror vi måtte hatt lang pause før jeg hadde turt å fortsette som planlagt.

image

Dette er et nydelig herberge med trivelig vertskap og alt en pilegrim trenger. Her er seng, kokemuligheter og sanitæranlegg. Helt supert! Anbefales!

1. Vandredag Oslo – Olavsgaard

Så var alvoret i gang. Atter en altfor fin dag. Vi kom oss avgårde rett før  halv åtte. Veien gikk forbi Operaen og bort til middelalderparken der den første milesteinen er.

image

Så var det å finne veien… Leden er merket på flere måter. Vanligst er det i finne små klistremerker med pilegrimsledens symbol på. De er vel ca 7 cm. Mange av dem var blitt ganske falmet. Så var det også kraftigere stolper med rød topp og merke på. Merket kan også finnes på røde treklosser som er hengt opp. Innimellom hadde en klok sjel vært der med gulmaling og malt piler.  Disse reddet meg flere ganger der den offisielle merkingen enten var mangelfull eller på annen måte vanskelig å se. Jeg liker de gule pilene bedre enn den norske merkingen, om det skyldes ren nostalgi eller om de gule pilene fungerer best, vet jeg ikke.

image

Et sted følte jeg meg helt hensatt til Spania.

image

Varmt var det og vi tok mange pauser underveis. Furuset kirke var åpen og der fikk jeg en bøtte med vann til damene, og vi hadde en ganske lang pause. Jeg tok meg en tur inn i kirken.

image

Omsider ble det slutt på bytraskingen og vi kom inn i skogen på Gjelleråsen. Her fant vi en dam, hurra! Hundene fikk av kløvene. Melian hoppet uti og la seg og etter litt betenkning la Tari (som egentlig ikke liker å bade) seg ned også.

image

Turen over Gjelleråsen var fin, sti med skygge fra trærne. Badet hadde nok også gjort sitt på humøret til hundene. Nede igjen på Hellerudsletten gikk det ganske fort til å begynne med men det var tungt på slutten. Jeg var glad da vi var inne på hotellet. Da ble det vann til hundene og dusj til meg før vi fant oss en skyggefull plass ute.

image

Logistikkdagen

I dag har jeg forberedt avmarsjen. Bilen er flyttet til Otta og jeg har satt ut noen depoter med hundemat på noen herberger sånn at vi slipper å bære så mye evt kjøpe mat underveis. Det er fortsatt varmt og jeg er veldig glad for en snill hundevakt som til og ned leverte damene til meg her i sentrum da jeg kom av toget fra Otta. Tusen takk, Sandra! På vei tilbake til hotellet passerte vi den store tigerstatuen og måtte selvsagt ta et bilde. Melian mente at tigeren var skikkelig farlig…

image

Nå håper vi å få sove tidlig sånn at vi kan begynne tidlig i morgen og kanskje kommer frem før det blir altfor varmt, det er meldt over 30 grader.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798