Kategoriarkiv: Turer

Fjellet kaller igjen

Idrettslaget her har lagt ut bøker på forskjellige topper og støler i området her. Jeg synes det er kjekt å finne frem til disse, de ligge på forskjellige plasser så jeg får gått på mange turer jeg ellers kanskje ikke ville gått. Fjelltrimaktiviteten har vært lav i det siste siden Dariel har hatt sine valpepasseplikter og Melian har vært litt i yngste laget for lange turer. Nå er det mulig å få til litt lengre turer men tar det rolig siden hundene ikke har allverdens med kondisjon (greit å ha noen å skylde på…)
Forrige søndag hadde jeg med et par sønner som manglet noen poeng for å fylle kravet til premiering. Rolf Asgeir hadde nok poeng etter en stund og droppet den siste posten, men Jan Magnus trengte litt mer og ble med opp på toppen av Nipa også. Været ble stadig surere, og det var ikke fritt at det ble litt kaldt etterhvert. Men vi kom da opp! På veien ned gikk vi på en kronhjort i skogen. Melian syntes det luktet litt skummelt da vi passerte sporet hans…

På Nipa. Noen vinker med en arm, noen bruker ørene...

Jeg og damene gikk et par turer til i løpet av uken før vi tok turen til de siste postene i går. Vi hadde en fantastisk dag i flott høstvær. Melian fant ut at det var kjekt å vasse, og hun kunne gjerne finne på å sette seg eller legge seg i grunne dammer… Dariel tok det med ro og ruslet bakerst i gruppen og lot ungdommen ta seg ut.
Damene på Svadfjellet 878 moh

Melian, store»søster»?

De tre minste i huset har det travelt for tiden, dagene går med til spising og soving. Skal ta nye bilder av dem når de er to uker gamle. De begynner å bli mer hund nå, alle har fått øyne og de er såvidt oppe og stabber litt rundt.

Gutta boys ved melkebaren

Melian derimot føler seg nok litt forsømt. Hun får ikke lov av Dariel til å komme inn på valperommet og snuse på småttingene. Nå har hun lært, og hun sitter fint i døren og kikker inn.
Utestengt...

I går fikk hun være med på litt annet enn å kjede seg. Først var det noe høyrusk som skulle rakes sammen. Melian synes slikt er kjempemorsomt, hun gravde seg inn i høydungen med stor entusiasme.
Høyonn

Etterpå fikk hun være med meg på Ytst-Taklestølen. Vi hadde en fin tur, hun koste seg med å vasse i bekken da vi var nede igjen. Resten av dagen var det ikke mye masing fra henne…
Melian på Ytst-Taklestølen

Stølene på Indre Oppedal

I dag tok jeg med to sønner og Melian og kjørte til Indre Oppedal for å besøke fjelltrimpostene der. To forholdsvis korte turer stod på programmet. Dariel har svangerskapspermisjon, så hun fikk ikke være med. Turen ble litt lengre enn normalt for regnet hadde tatt med seg et stykke av vegen så vi måtte parkere tidligere enn normalt. Noen små regndråper var det i luften men ikke så mye at regntøy var nødvendig. Kyr er en utfording nå om sommeren siden de ofte kan være rimelig pågående hvis de oppdager hunder men vi klarte å lure oss forbi uten at de oppdaget Melian. Turen gikk greit, og vi har hatt en svært rolig ettermiddag. Melian var nok litt sliten både fysisk og psykisk etter turen.

På Inngardsstølen

Melian og meg

Mens vi venter..

Mens vi venter går vi altså litt på tur. Vi hadde oss en fjelltur for et par dager siden. Vi tok det med ro og hadde en fin tur.

Utsikt mot Ortneset fra Søtekollen
Utsikt mot Ortneset fra Søtekollen
Jeg fant, jeg fant...
Jeg fant, jeg fant...
Blåbær er godt

Foreløpig har jeg ikke bestemt meg for om jeg tror at damen er drektig eller ikke. Juret har vokst litt og hun er muligens noe mer klengete enn hun pleier å være. Dessuten er hun litt treg på tur og henger mer bak enn vanlig, men på den annen side leter jeg jo ettter gode drektighetstegn og stirrer ivrig, så kanskje hun rett og slett er stresset av den nitidige granskingen og somler for å ha avstand til den stessede personen hun går sammen med? Bare en drøy uke igjen til ultralyd nå…

Filosofisk Dariel ved sjøen

Fjelltur

Vi har tradisjon for overnattingstur i fjellet hver sommer. Da låner vi et stølshus som hører til en nabo slik at vi får en rolig fjelltur over to dager i stedet for en lang. Ungene er nå store nok til å gå turen på en dag, men det er jo spennende med overnatting…

Vi tok turen forrige helg. Været var bra. Første dag gikk vi opp til Engesetstølen der vi la fra oss bagasjen før vi gikk opp på Nipa som er turens høyeste punkt.

Oppe på Nipa
Dariel venter på frokosten ute i tåken

Turfølget gikk så ned igjen fra fjellet, langs et vann og til FramBrekkestølen der vi skulle overnatte. Her fikk vi en fin kveld med grilling og kortspill før soveposene ble funnet frem. Neste morgen våknet vi litt sent, men det gjorde ingenting siden det var en god del tåke. Heldigvis lettet denne etterhvert og vi pakket sammen sakene våre og begynte på resten av turen. Vi gikk til Austgulhytten, en grei tur, før vi fikk med oss sekkene og gikk ned til sivilisasjonen.

Ellers går jeg i spenning for tiden. Blir det valper, tro?? Enda er det tidlig å si noe, ultralydtime er bestilt, men det er nesten to uker igjen til det, sukk. Dariel sier ingenting…

Pause på vei mot Austgulhytten