Badeliv

For tiden blir det mye bilkjøring. Hundene ligger i bilen. Det går veldig greit, Melian ligger for det meste og sover, gjerne på ryggen. Dariel er også i bruk som utsiktpunkt og madrass…
I dag hadde vi en fin pause ved et vann. Solen skinte og været var pent og litt kjølig. Jeg tok hundene med ned til vannet for å se om de ville drikke. Melian pilte i forveien ned til vannet – og ut på isen. Den var tynn, veldig tynn, så etter ca to meter gikk hun gjennom. Jeg holdt på å hoppe uti for å berge henne, men det var helt unødvendig. Hun snudde i råken og begynte å svømme innover igjen. Isen brast etterhvert som hun svømte som en liten isbryter. Snart var hun så nær at jeg kunne få tak i henne og hjelpe henne på land. Hun ristet seg og var like blid! Jeg fant et teppe i bilen og prøvde å gni av henne vannet, det var ikke enkelt, hun ville nemlig helst leke drakamp med det.. Tøff liten frøken! Etterpå måtte jeg passe på for hun ville gjerne ned igjen til vannet.

Melian i hagen

Melian vokser og trives. Hun sover mye som alle valper gjør, men når hun er våken må det skje noe, hele tiden! Hun leker mye med ungene når de er her, jeg er litt verre å be når det gjelder biteleker… Dariel vil vanligvis ikke leke, tro om hun er redd for ørene sine?? Og når hun en skjelden gang lar seg rive med synes Melian at hun er litt stor og brummer litt for grovt. Hun er flink til å aktivisere seg selv også, det er ikke mange kvister som står ugnagde i hagen nå.
Her er en liten filmsnutt av damen i hagen i dag:

Første helg i Brekke

 

Vi har hatt en rolig helg. Lørdag var vi en tur til sjøen sammen med noen venner. Hundene tok det rolig og klarte å ikke stjele pølser, kylling og lapper. De lå i stedet pent og hvilte. Jeg hadde tatt med et teppe til Melian, det var sikkert lurt, det var pent vær men ikke spesielt varmt.

Hvile ved sjøen

Søndag tok vi en biltur til Eivindvik, det er bra å øve litt på bilkjøring før lammingssesongen braker løs. Først var vi en tur i selve Eivindvik sentrum og oppe til et av de to gamle steinkorsene som står der.

Krossteigen i Eivindvik

På hjemveien stoppet vi på Flolid og gikk tur på Gulatingsplassen som er tusenårsstedet til Sogn og Fjordane, her er store plener å løpe på + en del kinesiske steiner og noe kunst som ser mer norsk ut…

Etter en lang tur var det godt å komme hjem og hvile seg, syntes Melian…

Soving...

 

I dag har hun vært mye ut og inn i regnet og har vist gode takter som gårdshund. Hun har vist at grøftegraving, beskjæring av solbærbusker, luking og inspeksjon av dreneringsrør er oppgaver hun gjerne tar på seg (en stund trodde jeg at jeg måtte grave henne ut av røret)

Ny flokkstørrelse

I går var dagen for å hente Melian hjem. Jeg var tidlig oppe, flyet gikk litt over 9. Reisen gikk greit til tross for noe trafikkaos/kø (gjett om jeg stresset litt da…) Flyet var forsinket fra Flesland og Gardermoen ble stengt da vi var i luften, men jeg kom frem ca 1 time forsinket. Så bar det avgårde for litt veterinærvirksomhet (vaksine, chips etc) Litt kos og prat ble det tid til også.

Avskjed med oppdretter Christina
Utenfor Gardermoen

Så ble vi kjørt opp igjen til flyplassen for hjemreisen. Jeg lurte litt på om vi ville få problemer siden vekt av hund+transportbag var noe i overkant av grensen, men her var bare smilende mennesker og velvilje. Melian sovnet mens vi ventet på ombordstigningen. Vi hadde fått plass helt bak i et hjørne av flyet. Det var litt trangt å få bagen på plass under setet foran, men det gikk bra. Noen små pip ble det da, men et griseøre fungerte greit som lyddemper. Flyturen vestover gikk uten problemer. Vi hadde pause for mat og vann på parkeringsplassen før vi begynte å kjøre hjemover.

Dariel og Rolf Asgeir tok mot oss da vi kom. Dariel syntes som ventet at fremmed valp var litt ekkelt, og Melian syntes at fremmed hund var litt skummelt, så hun bjeffet litt.

Siden har vi vært ut og inn for å lære Melian hvor tissing og sånt skal foregå. Hittil har jeg ikke tørket noen dammer! Jeg sov sammen med hundene i natt. Det var rolig, vi var ute en tur litt ut på natten, ellers sov vi bra alle tre. I dag skal vi ikke gjøre så mye uten å bli litt bedre kjent, kanskje vi tar en liten tur med bilen, Melian må nok belage seg på å være med en del der siden lammingssesongen nærmer seg.

Ellers må vi jo begynne å trene litt på lydighet, spesielt innkalling. Melian er kvikk og oppmerksom når vi er ute og går og hun hopper som en liten kenguru ved siden av meg når hun er i lekehumør. Hun er glad i å bære ting, så jeg tror at apportering skal være enkelt å lære henne. Det gjelder bare å sette bæringen i system… Det blir spennede å jobbe med henne, jeg gleder meg!!

Melian 8,5 uke
Nye venner. Dariel og Melian

Flokken øker (snart)

Jeg har gjort flere forsøk på å øke flokkstørrelsen, men Dariel har ikke vært helt samarbeidsvillig. Kanskje hun trives best som alenehund?? I tilfelle blir hun nok skuffet…
Jeg har vært så heldig å få kjøpe en valp fra kennel Storelabben i Oslo. I skrivende stund er hun knapt 7 uker gammel, så i slutten av neste uke blir det tur for å hente henne. Jeg gleder meg!! Det blir mye arbeid i starten, men det er det absolutt verdt! Hun heter Storelabben’s Aranel Melyanna og stammer fra utenlandske linjer. Moren, Foove Van De Samaika, er importert fra Belgia og faren, Warre Diesel Van’t Rijkenspark er fra Nederland. Det blir spennende å se hva det blir av henne.
Så er det tid for noen bilder av prinsessen vår (Aranel betyr prinsesse på quenya, et av alvespråkene til Tolkien) Hun kommer til å bli kalt Melian til daglig (Melyanna er det samme navnet på quenya)

Melian
Melian "dreper" en leke
aktiv soving...

Utstilling på Manger

Lørdag 26/2 var Dariel og jeg på utstillingstur til Manger. Det var ikke så mange hunder påmeldt, bare 15, men vi hadde en trivelig dag uansett. Dommeren brukte den nye måten å sette premiegradene. Dette var uvant. Det ble mye blått og gult rundt ringen. Lykken var derfor stor da Dariel og jeg kunne forlate ringen med rød sløyfe (Excellent!) Dommeren delte ut en rød sløyfe i hannhundklassene og tre til tispene. Dariel og datteren Clara fikk begge rød sløyfe og ck i åpen klasse, i beste tispeklasse fikk vi selskap av Zavannah som ble BIR og 4 BIG (Gratulerer!!) Clara ble nr to og Dariel ble nr tre. BIM ble Osterfjorden’s Apo-Rex. Takk for en trivelig dag til alle jeg møtte!! Etter bedømmelsen var over satt vi lenge og koste oss med boller og annet godt.