Fjellet kaller igjen

Idrettslaget her har lagt ut bøker på forskjellige topper og støler i området her. Jeg synes det er kjekt å finne frem til disse, de ligge på forskjellige plasser så jeg får gått på mange turer jeg ellers kanskje ikke ville gått. Fjelltrimaktiviteten har vært lav i det siste siden Dariel har hatt sine valpepasseplikter og Melian har vært litt i yngste laget for lange turer. Nå er det mulig å få til litt lengre turer men tar det rolig siden hundene ikke har allverdens med kondisjon (greit å ha noen å skylde på…)
Forrige søndag hadde jeg med et par sønner som manglet noen poeng for å fylle kravet til premiering. Rolf Asgeir hadde nok poeng etter en stund og droppet den siste posten, men Jan Magnus trengte litt mer og ble med opp på toppen av Nipa også. Været ble stadig surere, og det var ikke fritt at det ble litt kaldt etterhvert. Men vi kom da opp! På veien ned gikk vi på en kronhjort i skogen. Melian syntes det luktet litt skummelt da vi passerte sporet hans…

På Nipa. Noen vinker med en arm, noen bruker ørene...

Jeg og damene gikk et par turer til i løpet av uken før vi tok turen til de siste postene i går. Vi hadde en fantastisk dag i flott høstvær. Melian fant ut at det var kjekt å vasse, og hun kunne gjerne finne på å sette seg eller legge seg i grunne dammer… Dariel tok det med ro og ruslet bakerst i gruppen og lot ungdommen ta seg ut.
Damene på Svadfjellet 878 moh

BSBK utstilling

En drøy uke etter at gjengen hadde reist var det tid for BSBKs utstilling i Bergen.
Jeg tok med damene og reiste. Dette var første og eneste valpeshow som Melian kunne være med på sånn som tiden og sommeren ble i år. Melian oppførte seg nesten greit i ringen til tross for minimal utstillingstrening. Hun ble best i sin klasse til tross for «Aldeles før høg svans» i følge dommeren. Bjørk fra yngste valpeklasse ble beste valp, vant gruppen og ble til slutt 3BIS!!! Ingen skam å komme bak en så fin frøken.

Melian på valpeshow

Dariel var også med. Jeg var godt fornøyd med å få excellent på henne en drøy uke etter at valpene var levert. Hun fikk ikke ck. Det fikk derimot datteren Clara fra Dariel og Milo sitt første kull. Hun ble beste tispe og BIM. Så får vi håpe at de tre små går i sine vakre storesøstres spor etterhvert… BIR ble Sir Storm Shadow. Gratulerer så mye til vinnerne!!
Fanaberner'ns Clara Catania og Sir Storm Shadow

Bilder lånt av Nina Bless

Avreisetid

Så var tiden kommet for at de tre skulle flytte til sine nye hjem.
Turgon reiste først på 8-ukersdagen. Han har flyttet til Hornindal.

Agnete og Turgon

Dagen etter reiste de to siste. Fingon reiset først sammen med familien sin til Kaupanger.
Fingon og familien hans

Aredhel ble igjen litt til før hun reiste til Førde der hun skal bo hos gode forverter.
Aredhel og familien hennes

De siste dagene

Resten av dagene valpene var her var også travel. Mandagen hadde vi besøk og fotosession som jeg skrev om i forrige post. Tirsdagen hadde vi besøk av veterinær. Helseattest, vaksine og id-merking var på programmet. Det gikk greit selv om de nok ikke var helt begeistret for chipmerkingen…
Onsdag holdt jeg på med en del papirarbeid før vi avsluttet dagen med en liten biltur sånn at valpenes første bilopplevelse kunne være sammen med Dariel som er svært glad i å kjøre bil. Alle fikk plass bak i butret før vi kjørte på en liten tur der de fikk være med ned til sjøen på et fremmed sted. Litt «allsangtendenser» var det fra buret, men etter noen kilometer var det stille..

Burfugler

Ved Sognefjorden

Fotosession

Nå er det tomt her, men tenkte jeg ville skrive litt om de siste dagene med gjengen. Det var travelt her hele tiden. Mandagen hadde vi besøk av pappa Milo med samboer Tuva og to andre kjekke bernerdamer og det ble tatt mange bilder av hundene både sammen i grupper og enkeltvis. Nina Bless var flink og tålmodig fotograf. «Farmor» Kari var med som assistent.

Turgon

Fingon

Aredhel

Søskenflokk

Familiebilde

Aredhel, Fingon og Milo

Dariel og Turgon