3.vandredag Arteid – Eidsvoll

Hundene fikk haik rett etter at vi hadde forlatt herberget. Tusen takk, Vigdis! Hadde ikke kunnet gjennomført dagen uten.  Fikk også lettet ryggsekken noe siden jeg visste at jeg hadde langt å gå.
Så bar det nordover forbi Ullensaker kirke. Leden var forsøkt lagt langs mindre veier og den var også delvis ikke langs vei.

image
Så faktisk et rådyr i skogkanten da jeg vandret i åkerkanten her. Ellers var jeg svært glad for guideboken min. Hadde ikke klart å følge leden uten den og de gule pilene.
image
Ellers ble det en lang dag. Gikk forbi Gardermoen. Det var vel den eneste perioden hvor jeg mistet merkingen helt. Gikk tom for vann og fikk fylt 2 nye liter på Camelbacken.  Det var fortsatt varmt og mye sol og etterhvert begynte jeg å innse at jeg trengte solkrem… (fikk tak i på bensinstasjon før Råholt) Like etter passerte jeg for første gang en matbutikk så proviant for kvelden ble innkjøpt. Var innom Eidsvollsbygningen og fikk stemplet passet mitt.
image
Siste strekket føltes superlangt.
image
Gikk tom for vann igjen og tenkte jeg kunne klare meg uten men ble etterhvert så tørst at jeg fikk fylt vannposen igjen. Likevel var det tungt og jeg ble glad da hun som var pilegrimsansvarlig stod lar med bil i krysset før herberget for å hjelpe meg for å hente hundene. Det var fort gjort og det ble en svært lat kveld. (Var ute og gikk ca 11 timer, skritttelleren påstod at jeg nærmet meg 60000 skritt og jeg tror etappen var ca 35km)

2.vandredag Olavsgaard – Arteid gård

Jeg merket på hundene i går at de var slitne og de var ikke spesielt interesserte i kveldstur. I morges var Tari enda mindre villig til å gå så jeg halverte innholdet i kløven hennes og håpet at hun ville kvikne til når hun fikk beveget seg litt. Det gjorde hun ikke så jeg innså at jeg måtte finne andre løsninger enn å gå. Jeg fikk hjelp av en hyggelig famile som bestilte drosje til meg slik at jeg kom frem hit til Arteid gård hvor jeg hadde planlagt overnatting. Her har vi hatt en skikkelig lat dag. Har funnet ut at Tari rett og slett er blitt skikkelig sårbeint, hun har en blemme under ene forpoten og sannsynligvis noe tilsvarende under den andre også for hun er mer halt der. Sukk! For hundenes del ender derfor årets pilegrimsprosjekt nå. Jeg får hjelp til å få dem nærmere Eidsvoll i morgen, den etappen går jeg alene. Lørdag drar vi for å hente bilen og så får vi med oss olsokfeiringen på Hamar før vi drar hjem. Jeg tror vi måtte hatt lang pause før jeg hadde turt å fortsette som planlagt.

image

Dette er et nydelig herberge med trivelig vertskap og alt en pilegrim trenger. Her er seng, kokemuligheter og sanitæranlegg. Helt supert! Anbefales!

1. Vandredag Oslo – Olavsgaard

Så var alvoret i gang. Atter en altfor fin dag. Vi kom oss avgårde rett før  halv åtte. Veien gikk forbi Operaen og bort til middelalderparken der den første milesteinen er.

image

Så var det å finne veien… Leden er merket på flere måter. Vanligst er det i finne små klistremerker med pilegrimsledens symbol på. De er vel ca 7 cm. Mange av dem var blitt ganske falmet. Så var det også kraftigere stolper med rød topp og merke på. Merket kan også finnes på røde treklosser som er hengt opp. Innimellom hadde en klok sjel vært der med gulmaling og malt piler.  Disse reddet meg flere ganger der den offisielle merkingen enten var mangelfull eller på annen måte vanskelig å se. Jeg liker de gule pilene bedre enn den norske merkingen, om det skyldes ren nostalgi eller om de gule pilene fungerer best, vet jeg ikke.

image

Et sted følte jeg meg helt hensatt til Spania.

image

Varmt var det og vi tok mange pauser underveis. Furuset kirke var åpen og der fikk jeg en bøtte med vann til damene, og vi hadde en ganske lang pause. Jeg tok meg en tur inn i kirken.

image

Omsider ble det slutt på bytraskingen og vi kom inn i skogen på Gjelleråsen. Her fant vi en dam, hurra! Hundene fikk av kløvene. Melian hoppet uti og la seg og etter litt betenkning la Tari (som egentlig ikke liker å bade) seg ned også.

image

Turen over Gjelleråsen var fin, sti med skygge fra trærne. Badet hadde nok også gjort sitt på humøret til hundene. Nede igjen på Hellerudsletten gikk det ganske fort til å begynne med men det var tungt på slutten. Jeg var glad da vi var inne på hotellet. Da ble det vann til hundene og dusj til meg før vi fant oss en skyggefull plass ute.

image

Logistikkdagen

I dag har jeg forberedt avmarsjen. Bilen er flyttet til Otta og jeg har satt ut noen depoter med hundemat på noen herberger sånn at vi slipper å bære så mye evt kjøpe mat underveis. Det er fortsatt varmt og jeg er veldig glad for en snill hundevakt som til og ned leverte damene til meg her i sentrum da jeg kom av toget fra Otta. Tusen takk, Sandra! På vei tilbake til hotellet passerte vi den store tigerstatuen og måtte selvsagt ta et bilde. Melian mente at tigeren var skikkelig farlig…

image

Nå håper vi å få sove tidlig sånn at vi kan begynne tidlig i morgen og kanskje kommer frem før det blir altfor varmt, det er meldt over 30 grader.

Til Oslo.

I dag er jeg ferdig med pakking og har transportert meg og mine to kløvdyr, Melian og Tari over Langfjellene. Ikke spesielt kjekt å kjøre siden temperaturen var høy. Bilen påstod at det var 32 rett før Oslo… Turen ellers har gått fint. Jeg har fått meg en dusj og vært på messe i St Olav kirke og fått meg litt mat. Nå skal jeg ta damene med og utforske byen litt før en tidlig kveld. wpid-20140721_183258.jpg Edit. Ruslet en lang tur i Oslo med damene. Utrolig hvor mye oppmerksomhet to hunder kan få, det var mange mennesker ned koseunderskudd… 20140721_211824