Turen til Frankfurt

I høst hadde Dariel en periode med dårlig rygg samtidig som jeg fikk se bilder av søte utenlandske valper. Dette resulterte i et hardt anfall av valpelengsel og førte til kontakt med Maca om det var mulig at en av småfrøknene kunne lære å bjeffe på norsk på sikt. Hun var med på den ideen og etterhvert ble «Turquise girl» fra Pandora sitt kull plukket ut. Pga importreglene fra listeførte tredjeland måtte valpen være minst tre måneder og 21 dager ved innreise til Europa (Rabiesvaksine tidligst ved 3 mnd og 21 dager venting etter dette) Denne fristen ble ca midt i julen så vi bestemte oss for å vente til januar. 2. januar tok Maca farvel med Tari og hun begynte den lange flyreisen. Vi hadde funnet ut at det enkleste var om jeg hentet henne i Frankfurt som er en stor flyplass med mange gode forbindelser i flere retninger og Europas største dyreflyplass med god kompetanse på håndtering av levende dyr på fly både på Cargo og veterinæravdelingen.

Klar til avgang.

3. januar dro jeg fra Flesland for å hente damen. Flyet med Tari landet ca 18 og jeg forlot hotellet og gikk til «Animal Lounge» som dyreavdelingen kalles. Jeg måtte vente litt før de fikk henne på plass der. Så viste det seg at papirene hennes var i transportfirmaets kontor på en annen kant av flyplassen ca 8 km unna. Så bar det av gårde med taxi (Fartsgrenser på 30km/t er bare på vegskiltet ikke på drosjespeedometere..) Vi fikk fatt i papirene uten store problemer. Så var det å levere papirene til veterinæravdelingen som godkjente dem, (det er en egen helseattest som brukes ved sånne importer) de sjekket mikrochippen og at hunden var frisk. Så var det tilbake til cargoavdelingen med papirene og så ble jeg sendt videre for å ordne tollklarering. Så var det endelig tilbake til cargoavdelingen for betaling av de siste gebyrene og henting av den lille damen. Det var kjempespennende å kikke gjennnom døren og omsider se lilledamen komme i bånd med en av de som arbeidet der. Hade jo store planer om å ta masse bilder under hele prosessen men.. Det var hyggelige og hjelpsomme mennesker på alle de 4 kontorene jeg var borti og de hjalp meg også med å skaffe drosjer (kjørte også drosje tilbake til hotellet) Språket var ikke noe problem, de fleste snakket greit engelsk og jeg kunne nok tysk til at tolleren og drosjesjåførene som ikke snakket engelsk forsto meg.
Trøtt Tari på badet på hotellet

Neste dag var rolig. Jeg hadde lagt inn god tid i tilfellet flyet ble forsinket eller det ble problemer med papirene. Hadde funnet et greit hotell like ved flyplassen som jeg overnattet på. Vi var ute på luftetur et par ganger i løpet av den første natten og det ble mange rusleturer i løpet av dagen i skogsholtet som var like ved hotellet.
På skogstur ved hotellet

Flyet til Bergen skulle gå 20.45 og vi var på plass i god tid på flyplassen for innsjekking. Tari måtte i kassen igjen og jeg ruslet rundt på flyplassen og fikk meg noe mat. Jeg trodde Gardermoen var ganske stor men Frankfurt flyplass er rett og slett diger!! Da ventetiden var over og vi skulle ombord i bussen som skulle ta oss ut til flyet ble jeg ropt opp til skranken. Det viste seg at flyet rett og slett ikke hadde plass til hundekassen i lasterommet! Om det var fordi lasterommet var for lite eller fordi det ikke hadde lasterom med trykk, vet jeg ikke. Jeg fikk beskjed om at Tari var på vei tilbake til Animal Lounge og at jeg måtte oppsøke Lufthansa for evt ombooking. Jeg sprang til kontoret og fikk etterhvert avklart at vi kunne få plass på et fly til Gardermoen en time senere. Siden det ikke fantes store nok direktefly til Bergen valgte jeg det. Jeg ankom der ved midnatt og jeg fikk en spennende venting før det viste seg at Tari også var kommet. Så var det inn i tollen med oss.Her ble det kontroll av papirier og mikrichip. Siden hunden var kjøpt i utlandet skulle det også betales toll. Dokumentasjon på beløpet var enkelt for tolleren å finne, han fant rett og slett beløpet på kontooversikten min. Vi var ferdig i tollen ca 1 og så ble det en lang ventenatt. Vi var ute og luftet en del ganger og Tari fikk smake på sin første snø (hun kommer jo fra sommer)
Venting på flyplassen
Lufting på Gardermoen om natten

Neste morgen hjalp er hyggelig dame fra SAS oss til å få plass på første fly til Bergen, deilig å komme hjem til Vestlandet
På Flesland

Vi ble hentet av Nina som også hadde vært hundebarnevakt for de to andre. Så kunne vi kjøre den siste biten hjem, deilig å være hjemme med alle. De to «voksne» hundene tok pent mot nykomlingen og hun har oppført seg pent og høflig mot dem.
Flokken samlet!

Bilder: Maca Donoso og Nina Bless + meg

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *