Foring av valp

Philos på hybelen
Philos på hybelen

Jeg har opp gjennom årene hatt flere berner sennenvalper. De fleste er glade i mat og enkle å fore. Philos var ikke noe unntak, han var direkte glupsk, dessuten likte han å ha hjemme alenefest på hybelen min mens jeg var på skolen. De var like spennende å komme hjem hver dag… Bildet av ham (ca 6 mnd gammel) er av dårlig kvaltet fordi blitzkuber var en av tingene han spiste i tillegg til kompendier og annet tyggbart han fant.

En gang vi var på julebesøk på Askøy fikk han tak i pinnekjøttet før det var vannet ut, borte ble det og hunden ble tørst (pinnekjøtt til 4 personer)

Han spiste også så mye bein en gang han fikk tak i et lårbein av okse at han fikk så hard forstoppelse at han nesten måtte opereres.

 

 

 

 

 

Ayla var av samme legning, hun spiste til og med hull i gulvbelegget… Dessuten tror jeg det var hun som satte til livs to pakker frossen marinert kylling jeg ikke hadde fått i sikkerhet, jeg kan ikke forestille meg at hun delte med Philos selv om han også var der.

Mika bet over støvsugerledningen mens jeg støvsugde ellers kan jeg ikke huske at hun gjorde så mye galt.

Dariel og Melian har faktisk ikke ødelagt så mye, begge var unormale som bernervalper og ganske småspiste.  Aredhel er enda mer forsiktig i matveien.  Dette gjør at jeg var ganske uforberedt på hva som ville skje denne gangen. Tari er nemlig et matvrak av dimensjoner. Hun er også fullstendig uenig med meg når det gjelder spørsmålet om hva som er egnet valpemat. Hun spiser og svelger ned det meste som er tyggbart. Allerede første dagen hun var her kappet hun ledningen til GPSen. Det er flott med god matlyst men det er upraktisk og til dels farlig å spise det som ikke er mat. For noen dager siden tok hun den ene fleecehansken min. Jeg visste ikke at den var borte før hun kastet opp store burgunder tøystykker, fingrene kom etterhvert ut den andre veien.. Jeg kjøpte meg nye. Hun fikk også tak i strikketøyet mitt da jeg var ute 5 minutter for å kjøre unger. Jeg pleier å strikke med bambusstrikkepinner og kom hjem til tannpirkere. Den femte pinnen har jeg fortsatt ikke funnet, jeg tror den ble pist i så små deler at jeg ikke har registrert at de kom ut igjen. Selvsagt ble jeg bekymret, bambuspinner tykkelse 3.5 er ganske spisse.

Oppbevarte de nye fleecehanskene på kjøkkenbenken for sikkerhets skyld. Det gikk bra i ca en uke. da hørte jeg forsiktige gnagelyder på kjøkkenet og gikk ut og åpnet opp munnen til synderen akkurat tidsnok til å få tak i enden av hansken som var på vei ned i svelget, dvs hanskefingrene er etterhvert havnet i små, svarte poser sammen med det andre som kommer ut i den enden..

Hanske med og uten Taribehandling
Hanske med og uten Taribehandling

Hun har hele tiden hatt tilgang til forskjellige hundeleker sånn at hun skulle ha noe lovlig å bite på men jeg har vært nødt til å ta bort noen av dem siden hun ikke bare biter dem i stykker men også svelger det hun får løs.
Hundeleker uten endeknute og stoffbit
Hundeleker uten endeknute og stoffbit

I går var hun også alene en stund.(«Valpevakten» hadde ikke fått med seg hvor destruktiv hun var.) Da han kom tilbake hadde hun laget et sykkelgarantihefte om til puslespill og «ryddet» i en pose med strikkeprosjekt. De tre garnnøstene var gjort om til floker og den ene av raggsokkene jeg mente hadde vært i posen var helt borte. Jeg ble svært bekymret men hun spiste middagsmat og kveldsmat som vanlig med god appetitt. Rett før leggetid ble hun imidlertid dårlig og kastet opp igjen maten og en raggsokkbit. Hun kastet opp et par ganger til, og jeg skylte av bitene for å se hvor mye av sokken som var borte fortsatt.
Raggsokk etter Taribehandling
Raggsokk etter Taribehandling

I dag har det kommet ut litt mer av vrangborden i avføringen så jeg tror at faren er over og det meste ser ut til å ha kommet ut. Håper at hun vokser av seg gnagetrangen etterhvert. Tror tannfellingen snart er over så forhåpentligvis…
På lading før nye "hyss"
På lading før nye «hyss»

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Legg igjen en kommentar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/f/c/orondil.net/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *