Lydighet og utstilling på Stord

I dag var dagen for debut i lydighet klasse 1 for Melian og meg. Lydigheten gikk innendørs i en hall og bare det økte vanskelighetsgraden for oss som trener ute, vanligvis alene. Her kommer resultatene:
Tannvisning Melian satt omtrent stille… 10p

Fellesdekk Damen var ganske elektrisk, hun lå med rykk i lårmuskulaturen halve tiden, så satte hun i et kjempebjeff og kom stormende mot meg…(Dessverre fikk hun de tre andre hundene som dekket sammen med oss til å reise seg også) 0p

Lineføring, Melian gikk fort og hadde det travelt (kom litt foran) vi fikk noen skjeve sitter ogg skryt fra dommeren for entusiasmen og 8,5p

Dekk fra holdt, Melian dekket før kommando (nybegynnerfeil av føreren…) 7,5p

Innkalling: Villdyret holdt på å spinne hull i teppet i starten og kom som en kule, litt dårlig i avslutningen, 9p (meget fornøyd med denne!)

Stå, Dårlig øvelse med rot, 6,5p

Hopp over hinder mener Melian er unødvendig når det er så mye enklere å gå rundt… 0p

Avstandskommando, hun beveget seg for mye mot meg 0p

Helhet Fikk skryt for fart og entusiasme 8,5p

Totalt fikk vi 107p og ble nr 6 av 9 deltakere, jeg kan ikke huske at jeg noengang har fått så lite poeng…

Alt i alt en interessant opplevelse, har nok trent for lite og vi var nok også litt preget av at vi hverken er vant med å trene sammen med andre og vi har heller ikke trent innendørs noengang. Satser på å komme strerkere tilbake til våren!

 

På utstillingsfronten var kennel Orondil representrert med en miniskjørtkledd Aredhel som fikk rød sløyfe og ble nr 3 i juniorklassen. Jeg vil også gratulere Aredhelpappa Milo med Cert og BIM veteran. Stilte ikke Dariel eller Melian i utstillingen i dag.

 

Oppsummering av året som har gått

Som de som prøver å følge med her har fått med seg har ikke akkurat oppdateringsfrekvensen på denne siden vært god… Jeg vil legge ut noen ord og bilder for å vise litt av hva som har skjedd.
Først et bilde som ble tatt i desember 2011
På våren var vi på litt utstillinger, her et bilde fra utstilling på Radøy hvor Aredhel ble BIR valp, Turgon ble BIM
17.maifeiring:
I juni hadde jeg og hundene en flott overnattingstur i fjellet her, det var fortsatt mye snø.
I juli var vi på tur til Danmark uten noen spesielle hundeaktiviteter sammen med familie
Senere på sommeren dro jeg på kurs på Nordenstam hundeskole ved Trysil. Det var utrolig kjekt å trene sammen med andre, det savner jeg virkelig! Savnet det så mye at jeg dro på et kurs til i september…
Vi har også hatt litt besøk av valpene fra i fjor, først var Aredhel her en periode, etterpå var Turgon her.
Det ble tatt røntgenbilder av Melian i januar, hun var fri på albuene men ble dessverre avlest med E på hoftene, hadde aldri trodd at hun kunne ha dårlige hofter så raskt som hun løper og så glad som hun er i å løpe… Spenningen var derfor enda større da Aredhel ble sjekket i sommer, hun hadde A både foran og bak!! Hurra!!! Aredhel vokser seg større og penere etterhvert, og de er mye på tur:
Bilder tatt av Jan Roar Sekkelsten, Stian Sjølie, Astrid N. Jürgensen og meg.